bumbari

bumbar
bumbari (prema latinskom: bombus zujanje, Bombus), porodica kukaca iz reda opnokrilaca. Tijelo im je zdepasto, obraslo gustim dlačicama, duljine oko 2 cm. Žive zadružno u gnijezdima pod zemljom. U letu bruje, u obrani bodu, hrane se cvjetnim nektarom, te su korisni za oprašivanje voćaka i djeteline. Najčešće vrste: zemni (Bombus terrestris) i vrtni bumbar (Bombus hortorum), livadni, poljski, mahovinski bumbar i bumbar kamenjar.

KOMENTARI i PRIMJEDBE

Za povratne informacije uredništva molimo Vas da ispunite ove rubrike: