Proleksis enciklopedija
online
  • O Proleksis enciklopediji
  • Suradnja i korištenje
  • Impresum
  • Države svijeta
  • Pomoć
Glavni izbornik
  • O Proleksis enciklopediji
  • Suradnja i korištenje
  • Impresum
  • Države svijeta
  • Pomoć
Traži
Poveznice
Abecedar
A
B
C
Č
Ć
D
DŽ
Đ
E
F
G
H
I
J
K
L
LJ
M
N
NJ
O
P
Q
R
S
Š
T
U
V
W
X
Y
Z
Ž
A-Ž
Struke
  • BIOLOŠKE I MEDICINSKE ZNANOSTI I PODRUČJA
  • DRUŠTVENE ZNANOSTI
  • DRŽAVE I NARODI
  • ETNOLOGIJA
  • FILM
  • FIZIKALNO-KEMIJSKE I MATEMATIČKE ZNANOSTI
  • GEOGRAFIJA I SRODNE ZNANOSTI I PODRUČJA
  • GEOLOGIJA
  • GLAZBENE UMJETNOSTI I BALET
  • GOSPODARSKE ZNANOSTI
  • HUMANISTIČKE ZNANOSTI I PODRUČJA
  • INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE ZNANOSTI I PODRUČJA
  • JEZIČNE ZNANOSTI I PODRUČJA
  • KNJIŽEVNOST I KAZALIŠTE
  • LIKOVNE UMJETNOSTI I ARHITEKTURA
  • LIČNOSTI
  • POVIJEST I POVIJESNE ZNANOSTI
  • PRAVO – PRAVNI SUSTAV I DRŽAVNO UREĐENJE
  • TEHNIKA I TEHNIČKE ZNANOSTI
  • VOJNIŠTVO
  • ŠPORT – IGRE I REKREACIJA

kandis

Struka BIOLOŠKE I MEDICINSKE ZNANOSTI I PODRUČJA
kandis (njem. iz arap.), rafinirani šećer u obliku velikih, dobro definiranih kristala, koji se dobiju usporenom slobodnom kristalizacijom zgušćena, čista šećernog soka. K. može biti bijel ili obojen karamelom. Koristi se za konzerviranje (kandiranje) voća te za šećerenje vina.
Objavljeno: 22. lipnja 2012.

Copyright © 2013. Leksikografski zavod Miroslav Krleža. Sva prava pridržana.